Hundekjøring i Femundsmarka og Svukuriset

Svukuriset

Hundekjøring og det gode liv på Svukuriset

Svukuriset Turisthytte ligger i Femundsmarka nasjonalpark på østsiden av norges tredje største innsjø, Femunden i Engerdal kommune. Her nyter vi det gode liv og vertskapets gjestfrihet med sitt gode kjøkken under norges største hundeløp, Femundløpet tidlig i februar.


Femundløpet

Dette er en unik mulighet. Du veksler mellom å kjøre ditt eget hundespann og å dele spann med en annen deltaker, du lærer å bli kjent med hundene. Du er hundekjører for noen dager og er med og kjører og steller våre Alaskan huskies. Du er med og klargjør ditt hundespann for tur og så er det ut i Femundsmarka sin fantastiske villmark. Stille, du hører kun lyden av sledemeiene som glir over snøen og den knapt hørbare tassingen fra hundepotene. Du hjelper til i motbakkene, sparker fra. Du lar landskapet gli forbi, du godsnakker med hundene. Du oppdager en ny og fascinerende form for friluftsliv, hundekjøring.


Vi møtes på Elgå torsdag og kjører hundespannene inn til Svukuriset. Programmet på fredag og lørdag inneholder hundekjøring i vakker vinternatur i Femundsmarka nasjonalpark. Fredag er vi ved Femundløpssporet hvor vi koser oss ved bålet med medbrakt mat og drikke og heier på kjørerne i Femundløpet mens de suser forbi på deres første etappe under norges største hundeløp, Femundløpet. Søndag er det tilbake til Elgå med hundespann.

Overnatting og god mat er sikret av vertskapet på Svukuriset, Leela og Cato. På Svkuriset turisthytte følger vi med på Femundløpet via deres nettsider. Det anbefales å avslutte oppholdet med en tur til Røros for å bivåne innkomsten til hundekjørerne i løpet av mandagen. Påmelding skjer direkte til vertssakpet for turen, Svukuriset.

 J2C9872