Glamping

 J2C3437interiør 2 1 

På vårt torp på Øiermoen på vakre og mystiske Finnskogen kan du nyte skogens ro i vårt glampingtelt. Gode turmuligheter til fots, på sykkel og til vanns i området

Her i mystikkens grenseland, omspunnet av gamle sagn og myter kan du oppleve Finnskogens mystikk med gamle boplasser fra finneinvandingen på 1500-1700 tallet, vandre på stille stier eller ta livet helt med ro. Det er milevis med skogsbilveier å sykle på og flere gode fiskevann i området. Vi tilbyr også padletur på elven Rotna og beversafari.  

Finnskogen er et fire mil bredt skogsbelte som strekker seg fra Morokulien i sør til Trysil i nord, 2 mil på hver side av grensen mellom Norge og Sverige. Det var i dette området de finske innvandrerne fra Savolax-området i Finland slo seg ned sent på 1500 tallet og fremover på 1700 tallet .Her drev de sitt svedjebruk inntil mer moderne bruksformer nådde  også disse skogsamfunnene. Herav navnet Finnskogen. Mange av dagens bruk i dette området er gamle finneboplasser, noen av  dem er tatt vare på i mer eller mindre identisk stand. Deler av dagens befolkning på Finnskogen stammer fra de finske ætter. 

 J2C3422 Edit2 0107 

       Det står ett glampingtelt på Finnskogen og venter på deg.