Back to Nature at Finnskogen

mystikk 2 9791

Mystiske Finnskogen

Kun 10 mil fra Oslo Lufthavn Gardermoen finner du roen for noen dager på vårt torp på Finnskogen. Stedet ligger usjenert til på Øyermoen nær grensen til Sverige og 40 km. fra Torsby og Torsby Ski Tunnel.  Her kan du nyte skogens ro, gå fottur på Finnskogleden og 7-torprunden eller padle i elven Rotna. Det er milevis med skogsbilveier å sykle på og flere gode fiskevann.

Overnattingen skjer på hemsen i “Ole-stua”, i lavvo på liggeunderlag og reinsdyrskinn eller i vårt fullt utstyrte glamping-telt.  Du kan benytte dusj og badstu etter avtale. 


Rovdyr

På Finnskogen er det flere ulverevir. Selv om den er sjelden å få øye på har vi jevnlig besøk av ulv i nærområdet. Bjørn er det også innslag av og vi har fra tid til annen besøk av bjørn i området. Gaupe er det fast innslag av, men sky som den er er det også vanskelig å få øye på.

 J2C0994

Stille renner elven Rotna

   

Finnskogen er et fire mil bredt skogsbelte som strekker seg fra Morokulien i sør til Trysil i nord, 2 mil på hver side av grensen mellom Norge og Sverige. Det var i dette området de finske innvandrerne fra Savolax-området i Finland slo seg ned sent på1500 tallet og fremover på 1700 tallet .Her drev de sitt svedjebruk inntil mer moderne bruksformer også nådde disse skogsamfunnene. Herav navnet Finnskogen. Mange av dagens bruk i dette området er gamle finneboplasser, noen av  dem er tatt vare på i mer eller mindre identisk stand. Deler av dagens befolkning på Finnskogen stammer fra de finske ætter.

 

sommer2

 Aktiviteter
Fottur på 7-torprunden og Finnskogleden, padling, beversafari, besøk på et av Finnskogens museer kan anbefales. Finnetunet på Svullrya og hembygdsgården Karmenkynna på Lekvatnet i Sverige er noe av det du kan oppleve under Finnskogdagene hos oss. Finnskogen kan også by på gode fiskevann og mange sykkelruter på stille skogsbilveger.

 

 

                                                 

 

besok oss på facebook