Norgesferie i sommer

Covid-19 virus: Vi følger myndighetenes pålegg og anbefalinger angående corona-viruset og tar de nødvendige smittevernhensyn.

På vårt torp på mystiske og vakre Finnskogen, kun 10 mil fra Oslo, kan vi tilby deg rimelig opphold og gode opplevelser.

mystikk 2 9791

Spennende feriedager på mystiske og vakre Finnskogen 

Har du lyst til noen spennende dager på vakre og mystiske Finnskogen? Her i mystikkens grenseland, omspunnet av gamle sagn og myter kan du oppleve Finnskogens mystikk med gamle boplasser fra finneinvandingen på 1500-1700 tallet, vandre på stille stier eller ta livet helt med ro. Det er milevis med skogsbilveier å sykle på og flere gode fiskevann i området. Vi tilbyr også padletur på elven Rotna og beversafari. 

 J2C0994

 

Overnattingen skjer i lavvo som vi har innredet med to senger (mulighet til ekstraseng), i mindre lavvo på reinskinn og liggeunderlag eller på hemsen i "Ole-stua".   

Dusj og badstu. 

Overnatting fra kr. 400,- pr. døgn, barn under 12 år kr. 250,-. 

Familiepris (2 voksne og 2 barn under 12 år kr. 1200,-)

Kun 10 mil fra Oslo Lufthavn Gardermoen finner du oss. Stedet ligger usjenert til på Øyermoen nær grensen til Sverige og 40 km. fra Torsby og Torsby Ski Tunnel, men denne sommeren holder vi oss på den rette siden av grensen og følger myndighetenes anbefalinger i forhold til Covid-19 viruset. 

Vi tar i mot små grupper og følger de til enhver tid gjeldende anbefalinger fra mundighetene hva Covid-19 angår.  Det skal være trygt på alle måter å besøke oss. 

Finnskogen er et fire mil bredt skogsbelte som strekker seg fra Morokulien i sør til Trysil i nord, 1.5 mil på hver side av grensen mellom Norge og Sverige. Det var i dette området de finske innvandrerne fra Savolax-området i Finland slo seg ned sent på1500 tallet og fremover på 1700 tallet .Her drev de sitt svedjebruk inntil mer moderne bruksformer også nådde disse skogsamfunnene. Herav navnet Finnskogen. Mange av dagens bruk i dette området er gamle finneboplasser, noen av  dem er tatt vare på i mer eller mindre identisk stand. Deler av dagens befolkning på Finnskogen stammer fra de finske ætter.